Vicepremierul Liviu Dragnea, aşa-zisul prim-ministrul de serviciu şi de multe ori adevăratul şef al guvernului,  a declarat că nu este de acord cu impozitarea activităţii Bisericii sau cu eliminarea scutirilor de care beneficiază aceasta.

Întrebat dacă ar fi necesară eliminearea scutirilor de care beneficiază Biserica sau despre impozitarea activităţii acesteia Dragnea a respins ideea.

Acesta a răsuns în cadrul emisiunii „După 20 de ani“: „Dar de ce să fie? Până la urmă cam câte instituţii de referinţă către care românii să se îndrepte mai avem în ţara asta? Mi-aţi cerut părerea mea, de politician, de cetăţean şi de credincios: eu cred că Biserica este o instituţie care trebuie ajutată sau întărită, pentru că în multe momente din viaţă Biserica rămâne singurul reper unde cauţi un sprijin moral sau cel puţin o linişte“.

Moderatorii emisiunii au extins logica vicepremierului spunând că pe acelaşi principiu ar trebui exceptate de la taxare şi medicamentele sau bunurile din spitalele de urgenţă. Răspunsul a fost o grimasă „Este o idee, până la urmă... Dar totuşi nu putem amesteca“, a răspuns acesta.

La insistenţele moderatorului, care a spus că ar fi vorba despre impozitarea afacerilor bisericii, nu despre impozitarea credinţei, Dragnea a schimbat macazul şi a trecut pe limbaj  de lemn: „Eu nu ştiu că Biserica face afaceri. Pentru mine, Biserica este o instituţie importantă“.

Întrebat despre faptul că, potrivit unor date de la nivelul anului 2011, afacerile Bisericii au adus mai mult profit în România decât franciza McDonald's, Dragnea a răspuns, candid: „Nu ştiu la ce date vă referiţi...Eu nu vorbesc despre afaceri. Eu respect foarte mult Biserica Ortodoxă, fac tot ce îmi stă în putinţă, cât pot, pentru copiii mei, pentru cunoscuţii mei, pentru tineri, să-i îndemn pe cât mai mulţi către credinţă, pentru că este important în societatea asta nebună“.