Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu fiind acuzat că, alături de secretarul Primăriei şi de arhitectul şef, ar fi emis nelegal autorizaţia de construcţie pentru o parcare. De asemenea, primarul a determinat adoptarea unei Hotărâri de Consiliu prin care un teren din oraş a fost nelegal închiriat firmei pentru construirea parcării.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Constantin Hogea, primar al municipiului Tulcea, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, pentru complicitate la abuz în serviciu, secretarul Primăriei Tulcea, Maria Brudiu, şi a arhitectului şef al oraşului, Bogdan Mihalca.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, o societate comercială a depus, la Consiliul Local Tulcea – Direcţia de întreţinere şi administrare patrimoniu, o cerere prin care solicita un aviz pentru amenajarea unei parcări auto.

Pe baza acestei solicitări, în perioada iunie – august 2014, Hogea Constantin, în calitate de primar al municipiului Tulcea, cu ajutorul celorlalţi doi, ”a emis în mod ilegal autorizaţia de construire a parcării, în condiţiile în care societatea comercială nu deţinea vreun teren pe care să fie edificată parcarea respectivă”.

”În acest sens, inculpatul Hogea Constantin, cu ajutorul inculpatei Brudiu Maria, încălcând prevederile legale, a depus diligenţele necesare pentru emiterea unei hotărâri de consiliu local, prin care o suprafaţă de 52,91 mp situată în municipiul Tulcea a fost trecută ilegal din domeniul public în domeniul privat al oraşului”, anunţă DNA.

Ulterior, fără a se organiza o licitaţie publică, această suprafaţă de teren a fost închiriată firmei respective.

”Conduitele infracţionale ale celor trei inculpaţi au condus la ocuparea şi exploatarea ilegală, de către societatea respectivă, a unei suprafeţe de teren ce face parte dintr-o reţea stradală, prin translatarea (decuparea) trotuarului şi transformarea acestei suprafeţe într-o parcare privată. Totodată, au fost vătămate interesele legitime ale unităţii administrative – municipiul Tulcea, jud. Tulcea, de a dispune de suprafaţa de 52,91 mp aparţinând municipiului Tulcea”, mai spun procurorii.

Aceştia anunţă că, deocamdată, Consiliul Local Tulcea nu a precizat dacă se constituie parte civilă în cauză, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.