Societatea Naţională a Sării-Salrom a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind contractul de furnizare sare pentru deszăpezire, necesară în campania de iarnă 2017-2018. 

În baza contractului, Salrom va livra 300.000 de tone de sare pentru deszăpezire către cele şapte directii regionale de drumuri şi poduri, respectiv Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj şi Constanţa.

Societatea Naţională a Sării este unul dintre primii 10 producători de sare din Europa, fiind controlată în proporţie de 51% de stat, restul de acţiuni fiind deţinute de Fondul Proprietatea.

Salrom deţine şapte exploatări miniere, iar în cinci dintre ele (Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Vâlcea) a iniţiat obiective cu caracter turistic şi balnear.

În minele de la Ocna Dej si Ocna Mureş activitatea principală a rămas extragerea şi valorificarea sării.

Anul trecut societatea a realizat o cifră de afaceri de 297 milioane lei, în scădere cu 1,48%, pe fondul reducerii vânzărilor pe piaţa externă, compensată parţial de creşteri pe piaţa internă şi a veniturilor din turism. Profitul companiei s-a majorat cu 90%, la 30 milioane.