Joi, 5 octombrie, elevii si profesorii sarbatoresc Ziua Educatiei. Deşi au tot apărut informaţii că 5 octombrie, ZIUA EDUCAŢIEI, ar fi liberă pentru elevi şi profesori, Ministerul Educaţiei a precizat pentru realitatea.net că unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie şi că în contractul colectiv de muncă NU este inclusă ZIUA EDUCAŢIEI în categoria zilelor libere.

În Bucureşti, în Contractul Colectiv de Muncă pentru profesorii şi învăţătorii din Capitală este cuprinsă şi ziua de 5 octombrie drept zi liberă. În schimb, în celelalte şcoli din ţară, se vor face activităţi extracurriculare.

Aşadar, elevii din Bucureşti vor avea liber pe 5 octombrie, şcolile şi grădiniţele urmând să fie închise joi, în timp ce elevii din ţară vor trebui să meargă la şcoală, unde vor face activităţi extracurriculare.

ZIUA EDUCAŢIEI 2017. Aşadar, în conformitate cu prevederile articolului 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului şcolar 2017-2018, „unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Internaţională a Educaţiei şi ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului”.

De asemenea, contractul colectiv de muncă unic, valabil la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar, nu include ziua de 5 octombrie în categoria zilelor libere.

În Prahova, elevii vor merge la şcoală urmând a desfăşura activităţi extracuriculare.