Procurorul Mihaela Iorga a declarat, luni, că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea, Iorga precizând că a cerut audienţă la ministrul Justiţiei şi că va sesiza Inspecţia Judiciară în acest caz.

Mihaela Iorga a declarat, luni seară, că procurorul de caz de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa în timp ce se afla la şcoală, dar şi pe mama sa.

„Copilul meu are 16 ani, este elevă în clasa a X-a. Practic, s-a prezentat de la DNA Ploieşti şi i-a spus că doreşte să vorbească cu mama, fiica mea i-a comunicat că este la şcoală, este în ora de curs şi a spus «Bine, o să o contactez pe mama». Pe site-ul DNA, pe outlook-ul intern există o listă cu toate telefoanele utilizate de procurorii din cadrul DNA şi ofiţerii de poliţie. În ceea ce mă priveşte pe mine, era menţionat atât numărul de serviciu cât şi numărul meu personal, telefon pe care nu l-am schimbat de când sunt la DNA. Am avut un apel pierdut şi am sunat imediat înapoi. În primă fază mi-a spus că trebuie să mă prezint miercuri la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, i-am spus că sunt în concediu medical şi că practic, după o operaţie, îmi e imposibil să merg la DNA, au spus că va reveni cu un telefon. Tot dumneaei m-a întrebat unde mă aflu, dacă sunt la domiciliu, i-am răspuns că da, după care mi-a zis «bine, o să vă mai contactez». Am stat, m-am gândit că există posibilitatea să se intervină cu un mandat de aducere şi să-mi supun copilul unor traume, am luat legătura cu doamna procuror şi i-am spus că voi veni miercuri la ora 11.00, DNA Ploieşti", a declarat Mihaela Iorga, la Antena 3.

Procurorul a precizat că, din punctul său de vedere, aceasta a fost o acţiune de intimidare.

"Mama nu ştiu când a fost sunată, ea este la Târgu Ocna, este cardiacă, am aflat de la cineva ca e într-o stare proastă după acest telefon. (...) Astăzi au sunat-o pe fiica mea. Vă daţi seama că trauma există, nu este uşor ca un copil să treacă peste acest moment. (...) O percep acum doar ca o acţiune de intimidare. L-am contactat pe procurorul de caz şi am întrebat de ce trebuie să se procedeze în această modalitate, a spus că a contactat copilul şi pe mama, dar nu şi că le-a spus că am fost citată”, a mai spus Mihaela Moraru.

Procurorul a precizat că a făcut o cerere de audienţă la ministrul Justiţiei, că se va adresa şi preşedintelui CSM, Inspecţiei Judiciare, tuturor instituţiilor care au abilitarea să facă cercetări.

Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu după ce fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a declarat că reprezentanţii DNA Ploieşti i-au sunat copilul pentru a o cita să se prezinte la audieri.

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru, a precizat, vineri, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu după declaraţiile Anei Maria Pătru, despre maniera în care a fost citată să se prezinte la audieri la DNA Ploieşti.

„Doamna Socol, domnul Onea (Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti - n.r.), încă vreo 2-3 când îşi aduce doamna Socol camarila şi face nişte denunţuri şi s-au gândit ei aşa frumos ieri să îmi sune copilul la şcoală şi să îi spună că trebuie să vin în calitate de suspect la dumnealor astăzi", a declarat, miercuri, la intrarea în DNA Ploieşti, Ana Maria Pătru.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a fost pusă sub control judiciar, miercuri, de procurorii DNA Ploieşti.