Opt persoane au murit şi alte 67 sunt rănite în urma furtunii care s-a înregistrat în vestul şi nordul ţării. Cinci decese s-au înregistrat în Timiş, două în Bistriţa-Năsăud şi unul în staţiunea arădeană Moneasa. În Maramureş, pompierii au coborât din telescaunul blocat în staţiunea Suior un bebeluş de trei luni cu hipotermie şi un copil de 4 ani şi se îndreaptă la cota 1000 pentru a acorda îngrijiri unei perosoane inconştiente.

Premierul Mihai Tudose a declarat că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor.


Primul bilanţ oferit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, duminică seară, cu privire la furtuna care a traversat judeţul, arată că 32 de localităţi au foste afectate, cel puţin 40 de case au fost avariate, dar şi 27 de autoturisme, sute de copaci au fost rupţi, iar zeci de mii de locuinţe au rămas fără energie electrică. O turistă a murit în staţiunea Moneasa, iar alte 12 persoane au fost rănite.

ISU Arad a realizat, duminică seară, un bilanţ provizoriu privind pagubele provocate de furtuna care a traversat judeţul.

Conform autorităţilor, o femeie de 58 de ani a murit în staţiunea montană Moneasa, aflată la 100 de kilometri de municipiul Arad. Femeia se afla în staţiune cu soţul său, pentru tratament, dar a fost surprinsă singură în faţa hotelului în care era cazată, unde un brad de dimensiuni mari a fost smuls din rădăcini de vijelie şi a lovit-o.

Alte 12 persoane din judeţ au suferit răni, între care o fetiţă de cinci ani care a fost lovită de ţigle desprinse de pe casa familiei sale.

Potrivit IGSU, furtuna care s a abătut peste partea de vest a ţării a produs numeroase victime. ”Pana la acest moment sunt înregistrate opt decese ( 5 persoane in judeţul Timis, patru în Timişoara şi una la Buziaş, o persoana la Arad şi doua persoane la Bistriţa-Năsăud)”, anunţă IGSU.

De asemenea, 67 persoane au fost rănite din cauza copacilor, panourilor publicitare sau crengilor smulse de vânt ( 49 in judeţul Timis, 12 persoane in judeţul Arad şi 6 persoane la Alba). Misiunile sunt în , pompierii miliutari sunt pew teren şi intervin în continuare, aşa că bilanţul se poate modifica. În judeţul Alba, cele şase persoane au fost rănite de bucatile rupte din acoperisuri. Sunt cazuri usoare. Potrivit ISU Alba, nu mai aunt drumuri blocate, dar se intervine în continuare pentru degajarea a patru acoperişuri căzute. În judeţ s-au înregistrat 256 de puncte de transformare avariate si 15.162 abonati fara energie electrica. În comunele Lupsa si Bistra, pe drum forestier, mai sunt trei masini blocate din cauza copacilor căzuţi.