Meteorologii au transmis, luni, o informare potrivit căreia, în majoritatea zonelor ţării, se vor semnala rafale de vânt care vor atinge şi depăşi 45 de kilometri la oră. Vremea se va strica de luni după-amiază, iar în cursul nopţii şi marţi, până la ora 21.00, se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Potrivit informării meteorologice, de luni, ora 17.00, până marţi la ora 21.00 vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45 - 50 de kilometri la oră, iar în Banat, Dobrogea şi la munte, pe arii restrânse, de peste 55 - 60 de kilometri la oră.

”În noaptea de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei, la deal şi la munte, vor fi şi intervale de timp cu averse, descărcări electrice şi posibil grindină”, anunţă meteorologii.Potrivit acestora, cantităţile de apă vor depăşi local 15 litri pe metru pătrat şi izolat 25 – 30 de litri pe metru pătrat.