Cinci români, inclusiv copii, au murit, iar alţi trei sunt răniţi, în urma unui accident produs duminică dimineaţă în Austria, au anunţat pompierii austrieci citaţi de Kronen Zeitung. Ministerul de Externe a precizat că toţi cei trei răniţi sunt spitalizaţi, iar doi dintre ei se află în stare gravă.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenţie accidentul produs în apropiere de capitala austriacă.

Conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau opt cetăţeni români. Cinci cetăţeni au decedat, iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital  pentru îngrijiri medicale, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Potrivit MAE, misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite, iar Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Accidentul a avut loc în nord-estul Austriei, între Mayerling şi Hinterbruehl. În jurul orei locale 6 (7 ora României), microbuzul în care se aflau opt români a intrat într-un parapet şi a fost proiectat în piciorul unui pod.

Doi dintre răniţi – două femei în vârstă de 60 de ani – au fost transportaţi la spital cu elicopterul, la Viena. Un al treilea rănit a fost dus la spitalul din Baden.