Experimentele din Educaţie par să nu se mai termine. Ministerul intenţionează ca, de anul viitor, lucrările de la evaluările naţionale şi de la examenele de definitivat şi titularizare să fie corectate on-line, iar cadrele didactice să poată face acest lucru chiar şi de acasă, conform antena3.ro.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a avut o discuţie cu sindicatele, care s-au declarat de acord, în principiu, cu modificările propuse de minister. De partea cealaltă, asociaţiile de părinţi se opun acestei iniţiative.

Se schimbă absolut tot ce înseamnă concursuri, că e vorba despre evaluările naţionale, că este concurs de directori sau examen de definitivat şi titularizare, propunerea şi hotărârea ministerului a fost ca să se implementeze o evaluare on-line prin care toate evaluările să fie scanate, iar corectarea se va face de evaluatori aleatori.

Metodologia spune că această evaluare se poate face şi de acasă. Noi, ca reprezentanţi ai părinţilor, nu suntem de acord cu această evaluare, deoarece nu există un cadru instituţional în care se poate face această evaluare„, a explicat vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea.

Noua schimbare nu îi bucură nici pe elevi, aceştia făcându-şi griji pentru securitatea lucrărilor de la evaluările naţionale.