Două surori au fost salvate de la înec, miercuri, în staţiunea Eforie Nord, după ce au intrat în apă şi nu mai puteau ajunge la mal deoarece valurile erau înalte şi curenţii puternici, ele fiind scoase din apă cu ajutorul salvamarilor, dar şi al celorlalte persoane de pe plajă care au intrat în apă, formând un lanţ uman pentru a le aduce pe cele două fete la ţărm.

Potrivit salvamarilor, un bărbat era miercuri la plajă cu cele două fete ale sale, iar la un moment dat au intrat în apă şi din cauza valurilor mari tinerele nu mai puteau să iasă. Tatăl fetelor a reuşit să ajungă la ţărm şi a cerut ajutorul oamenilor aflaţi pe plajă şi al salvamarilor.

Zeci de oameni au format un lanţ uman şi au intrat în apă pentru a le salva pe cele două fete, iar împreună cu salvamarii au reuşit să le aducă la ţărm.

Cadrele medicale le-au acordat îngrijiri medicale, spunând că fetele, în vârstă de 15 şi 16 ani, erau foarte speriate de experienţa prin care au trecut.

Salvamarii au arborat, miercuri, la Eforie Nord, steagul roşu, care interzice înotul din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici. De altfel, în prima parte a zilei de miercuri, pe litoral vremea a fost înnorată şi a bătut vântul.