Locuitorii din Cluj-Napoca reclamă nivelul de zgomot de la UNTOLD 2017. Zeci de persoane au făcut reclamaţii la Primăria Cluj-Napoca, în primele două zile ale festivalului Untold, împotriva nivelului ridicat de zgomot pe care concertele îl determină în oraş, conform municipalităţii. 

Cele mai afectate sunt două cartiere care se află în proximitatea arealului de 230.000 de metri pătraţi în care se desfăşoară festivalul şi care cuprinde zona Parcului Central, a stadionului Cluj Arena şi a Sălii Polivalente. În aceste arii organizatorii Untold au montat zece scene. 


‘Au fost sesizări din partea unor persoane care locuiesc în zona stadionului Cluj Arena şi Parcului Central, unde se desfăşoară festivalul, sau în cartierul Grigorescu, situat în vecinătate, dar şi din cartierele Zorilor şi Gheorgheni, care se află la mare distanţă de locul de desfăşurare a festivalului’, potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, citaţi de Agerpres.

Persoanele au reclamat nivelul crescut de zgomot, mai ales pe timpul nopţii, când au loc concertele, care ţin până la 05.00-06.00 dimineaţa.

De asemenea, unele persoane s-au plâns de faptul că în toiul nopţii au fost trezite de bubuituri provenite de la focurile de artificii, în ambele zile de festival.

Alături de disconfortul creat de zgomotul puternic, o parte a locuitorilor oraşului mai ridică şi problema închiderii pentru cetăţenii care nu participă la festival a zonei care cuprinde stadionul Cluj Arena şi Parcul Central, pe perioada evenimentului.

În acest sens, a fost lansată o petiţie, în urmă cu câteva zile, prin care se cere mutarea din centrul oraşului a festivalului Untold, pe modelul Electric Castle, care se desfăşoară în luna iulie, în comuna clujeană Bonţida, în jurul ruinelor unui fost castel, numit în urmă cu 200 de ani Versailles-ul Transilvaniei.