Poliţiştii de la Transporturi au găsit, în urma unor controale făcute în ultimele două zile în trenuri şi în staţii de cale ferată, 18 cerşetori, 15 minori nesupravegheaţi şi doi urmăriţi, dar şi cinci migranţi ilegal. De asemenea, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni şi au dat peste 200 de sancţiuni contravenţionale.

Potrivit Poliţiei Române, în zilele de 13 şi 14 iulie, poliţişti din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au acţionat pe principalele Magistrale de cale ferată 300, 500, 600, 800, 900 şi secţiile de cale ferată adiacente, în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase şi a faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă.

În această perioadă, au fost identificaţi doi urmăriţi, 18 cerşetori şi 15 minori nesupravegheaţi De asemenea, au fost depistaţi cinci migranţi cu şedere ilegală.

Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, dintre care patru de natură judiciară şi şapte de natură economică.

Totodată, au fost date 208 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 124 la legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice , cinci la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 41 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 38 la alte acte normative.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale s-a ridicat la 37.000 de lei, iar a bunurilor confiscate la 370 de lei.