Hidrologii au emis, luni după-amiază, un cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 13 judeţe. O altă avertizare cod galben este în vigoare pentru bazine hidrografice din 23 de judeţe.

Avertizarea cod portocaliu este în vigoare de luni ora 16.00 până marţi la ora 14.00, pentru râuri din bazinele hidrografice din judeţele Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova şi Ialomiţa.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în acest interval se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Fenomemele se pot produce cu probabilitate mai mare ȋn intervalul luni ora 18.00 - marţi ora 02.00, pe unele râuri din judeţele Gorj, Vâlcea şi Olt, iar ȋn intervalul luni ora 22.00 - marţi ora 10.00 pe unele râuri din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman.

Totodată, hidrologii au emis şi o avertizare cod galben de inundaţii, în vigoare de luni ora 16.00 până marţi ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice din judeţele Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.