Termenul limită pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost amânat până pe 30 septembrie, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia, persoanele interesate pot verifica necesitatea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu.

IGSU arată, vineri, într-un comunicat de presă, că termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie. 

Potrivit sursei citate, în primele cinci luni ale acestui an, au fost soluţionate 7.703 solicitări de emitere a avizelor de securitate la incendiu şi alte 4.282 solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În urma verificării documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor din teren, au fost emise 2.034 de avize de securitate la incendiu şi 1.260 de autorizaţii de securitate la incendiu. 

De asemenea, în perioada 1 ianuarie - 31 mai, inspectorii de prevenire au derulat 17.883 de acţiuni de îndrumare şi control, fiind date 5.967 amenzi în cuantum de 7,6 milioane lei. Totodată, personalul specializat a acordat asistenţă tehnică de specialitate în 12.475 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate. 

IGSU precizează că a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căreia persoanele interesate pot verifica necesitatea obţinerii avizelor şi autorizaţiilor de securitate laincendiu.