Viteza trenurilor de călători şi marfă va fi redusă duminică, în anumite intervale de timp, cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, pe secţiile de circulaţie din Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade Celsius, a anunţat duminică CFR SA, compania care administrează reţeaua de căi ferate din România. 

Meteorologii au anunţat că vremea va fi călduroasă duminică şi luni în cea mai mare parte a ţării, iar în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia va deveni caniculară. Temperaturile vor urca până la 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat. Totodată, de duminică după-amiază, dar mai ales în noaptea de duminică spre luni, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

CFR SA a anunţat că măsura de reducere a vitezei este obligatorie.

”Măsura este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată deoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul şinei poate depăşi 50 de grade Celsius”, se arată în comunicat.

Personalul de întreţinere va efectua duminică revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, prin verificarea directă ale căii şi măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.

Compania recomandă călătorilor ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre graficul de circulaţie la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară. Călătorii pot obţine informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie de pe site-ul companiei.