Primăria Cluj-Napoca este prima din România care emite, începând de joi, acorduri de funcţionare pentru agenţii economici în format electronic, online, a anunţat primarul Emil Boc. De noua metodă vor beneficia aproape 10.000 de firme.

Emil Boc a declarat că noua procedură online presupune reducerea timpului de emitere a acordurilor de funcţionare pentru agenţii economici de la 70 de zile la 25 de zile.

"Primăria Cluj-Napoca oferă agenţilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ şi servicii de piaţă, pe raza municipiului, începând de joi, posibilitatea de a solicita emiterea în format electronic, online, prin intermediul platformei edirect.e-guvernare.ro, a acordurilor de funcţionare. Suntem prima primărie din România care introduce acest nou tip modern de emitere a acestor acorduri. Procedura online presupune scurtarea timpului de emitere a acordurilor de funcţionare pentru agenţii economici de la 70 de zile la 25 de zile, iar astfel se elimină şi procedura birocratică, destul de costisitoare. Locuitorii municipiului Cluj-Napoca au şi posibilitatea de a achita online taxele pentru acordul de funcţionare pe site-ul primăriei", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, procedura de emitere online a acordurilor de funcţionare se adresează celor aproximativ 9.600 de agenţi economici înregistraţi la nivelul municipiului Cluj-Napoca.