Meteorologii anunţă încălzirea vremii în întreaga ţară în următoarea săptămână, în Transilvania şi Moldova maximele urmând să ajungă până la 29 de grade Celsius, în timp ce în Oltenia şi Muntenia se vor înregistra 34-35 de grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile vor mai scădea şi se pot înregistra averse şi descărcări electrice în cea mai mare parte a regiunilor.

Meteorologii au transmis, luni, prognoza vremii pentru următoarele două săptămâni, fiind anunţată o încălzire a vremii în toate regiunile, dar şi la munte.

În Banat, în această săptămână, vremea va deveni călduroasă, iar în weekend media temperaturilor maxime va atinge 33 - 34 de grade Celsius.

”Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor, astfel încât media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 18 grade”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior vor fi în scădere atât media maximelor din timpul zilei, spre 28 - 29 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi cea a minimelor din timpul nopţii, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 14 - 15 grade.

În intervalul 28 iunie - 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

Şi în Crişana, vremea se va încălzi treptat săptămâna aceasta, în 23-25 iunie media temperaturilor maxime urmând să atingă 32-33 de grade. În timpul nopţilor, media temperaturilor minime va creşte de la 12 la 17 grade.

Şi în această regiune, vremea se va răci uşor între 27 iunie şi 2 iulie, în timpul zilei temperaturile urmând să atingă 26 - 27 de grade, iar cele din timpul nopţii vor ajunge la 13 - 14 grade.

În Transilvania, în 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcire, însă, spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 - 30 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic din timpul zilei, iar ulterior media maximelor va coborî spre 25 - 26 de grade.

”Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 10 - 12 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 14 - 16 grade”, anunţă meteorologii.

Şi în Maramureş, vremea se va încălzi până pe 21 iunie, iar media temperaturilor maxime va atinge 28 de grade. În 22 iunie se va produce şi aici o uşoară răcire, însă în weekend mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 30 de grade. În timpul nopţilor, media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 16 grade.

”Valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi în scădere atât media maximelor diurne, spre 25 - 26 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 12 - 13 grade”, spun meteorologii.

Încălzirea vremii se va resimţi şi în Moldova, unde pe 20 şi 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar în weekend temperaturile maxime se vor situa între 30 şi 32 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 13-15 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 16 -17 grade. În primele zile ale lunii iulie va fi mai ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

Şi zona Dobrogei va fi supusă unui proces de încălzire, spre finalul acestei săptămâni mediile temperaturilor maxime urmând să fie cuprinse între 29 şi 30 de grade. În a doua săptămână de prognoză nu se vor înregistra variaţii semnificative ale regimului termic, media maximelor urmând să fie de 27 - 28 de grade. Ca şi în celelalte regiuni, averse locale, în general slabe cantitativ, se pot înregistra între 28 iunie şi 2 iulie.

În Muntenia, în perioada 23 – 29 iunie vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în zonele de câmpie, cu o medie a temperaturii de 33 - 34 de grade. Spre sfârşitul lunii iunie, temperaturile vor scădea uşor, până în jur de 30 de grade.

În Oltenia, temperaturile vor fi similare cu cele din Muntenia. Astfel, temperatura va fi în creştere treptată, de la o medie a maximelor în jur de 28 de grade, până spre 34-35 de grade în intervalul 24-28 iunie, când vremea va deveni caniculară în zonele de câmpie. Ulterior, este posibilă o răcorire treptată a vremii, media maximelor urmând să coboare spre 30 de grade. În intervalul 27 iunie - 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime în jur de 16 grade, până spre 22 de grade în intervalul 24 – 28 iunie. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză vremea se va răci uşor, până spre o medie a maximelor în jur de 17 grade şi a minimelor de 8 - 10 grade.