CNAIR a anunţat că vineri, începând cu ora 07:00, se redeschide traficul pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş), cu aproape două săptămâni mai repede decât în alţi ani. Pe timpul nopţii, totuşi, restricţia de trafic va fi menţinută din cauza vizibilităţii reduse.

CNAIR a anunţat că vineri, la ora 07:00, se va deschide circulaţia rutieră pe drumul naţional 7 C - Transfăgărăşan - şi pe sectorul cuprins între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscu Negru (judeţul Argeş), închis pe timp de iarnă.

”Precizăm că pe acest sector este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, între orele 21:00 şi 07:00, din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă) şi a fenomenelor meteorologice neprevăzute ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic”, anunţă CNAIR.

Decizia de a redeschide traficul vine după revizia specială făcută, joi, pe tronsonul respectiv. CNAIR precizează însă că există numeroase sectoare cu pericol de căderi de stânci, pietre şi viituri, semnalizate corespunzător, unde nu se recomandă staţionarea autovehicolelor.

DN 7C - Transfăgărăşan face legătura între judeţele Sibiu şi Argeş şi este închis, anual, între 1 noiembrie şi 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) şi kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), pe celelalte porţiuni circulaţia fiind permisă tot timpul anului.

În acest an, lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe carosabil au început în luna mai şi s-au finalizat mai repede, nefiind atât de multă zăpadă depusă ca în alţi ani.

Transfăgărăşanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România.

Şoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri şi viaducte, dar şi cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.