Trei români au fost răniţi în explozia care a avut loc, duminică seara, într-un restaurant parizian din suburbia Aubervilliers, doi dintre ei, printre care şi o tânără de 23 de ani din Bistriţa-Năsăud, fiind în stare foarte gravă

Cel puţin 12 persoane au fost rănite, duminică seara, inclusiv şase poliţişti, după ce un cocktail Molotov a explodat într-un restaurant parizian, conform presei internaţionale.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, doi dintre cetăţenii români, angajaţi ai localului, au suferit răni grave, iar o a trei persoană de naţionalitate română a suferind răni mai uşoare, fiind supusă unor intervenţii chirurgicale.

”Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii suplimentare privind starea de sănătate a victimelor de cetăţenie română. Doi dintre cetăţenii români, angajaţi ai barului, au suferit răni grave, fiind internaţi de urgenţă la o unitate medicală din Paris. A treia persoană de naţionalitate română a fost internată la acelaşi spital, aceasta suferind răni mai uşoare. Potrivit datelor obţinute din partea reprezentanţilor spitalului, starea de sănătate a doi dintre cetăţenii români este gravă. A treia victimă de naţionalitate română, a cărei stare de sănătate este bună în prezent, a suferit o serie de intervenţii chirurgicale”, se arată într-un răspuns transmis presei de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE a anunţat familiile românilor spitalizaţi despre starea acestora, însă până acum nu s-a primit nicio solicitare de asistenţă consulară.

Printre răniţi se numără şi o tânără de 23 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care este în stare gravă, după ce a fost rănită în explozie.

Conform unor surse, tânăra, Lidia P. pe profesie manichiuristă a plecat la muncă în străinătate în urmă cu două luni.

Tânăra a ajuns la Paris împreună cu o soră de-a sa şi s-a angajat la barul în care a avut loc explozia, local în care munceau şi alţi români. Tânăra a suferit arsuri grave, pe 70 la sută din suprafaţa corporală, fiind supusă miercuri unei intervenţii chirurgicale.

Atacul, în care au fost răniţi inclusiv şase poliţişti, se pare că fi avut legătură cu un furt, conform presei locale.

Aproximativ 50 de pompieri şi 15 maşini de pompieri au fost desfăşuraţi la faţa locului.

Conform unei jurnaliste independete, Clement Lanot, incendiul ar fi fost provocat în urma unui ”jaf nereuşit”.

Poliţia nu a transmis care ar fi fost cauza acestui incident.