Primăria Municipiului Bucureşti va achiziţiona anul acesta 600 de mijloace noi de transport în comun.

Anunţul achiziţionării de autobuze şi tramvaie noi a fost făcut marţi, de primarul Capitalei, Gabriela Firea, la o conferinţă privitoare la mijloacele de modernizare a Capitalei.

Primarul Bucureştiului a afirmat că în câteva zile va fi urcat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice achiziţia a 400 de autobuze Euro 6 - cu grad redus de poluare, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze. Mai mult decât atât Gabriela Firea doreşte ca aceste mijloace de transport să fie dotate cu aer condiţionat şi wifi.

"În câteva zile urcăm pe Seap licitaţia pentru achiziţionarea de 400 de autobuze noi, de 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. Înţeleg că cetăţeanul nu poate renunţa la maşina personală în condiţiile în care primărie nu pune la dispoziţie autobuze noi, curate, cu programe predictibile. Suntem în procedura de achiziţie pentru internet wireless gratuit, care va fi montat în noile autobuze", a declarat primarul.

Costurile sunt estimate la 120.000.000 de euro. Gabriela Firea susţine că va fi achiziţionată şi o aplicaţie pentru transportul public, astfel încât bucureştenii să ştie traseele şi timpii de aşteptare.