Mai multe percheziţii au avut loc la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Primăria vasluiană Poieneşti şi la un centru medical din localitatea Codăieşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi splălarea banilor cu un prejudiciu de 700.000 de lei. În acest caz sunt vizaţi un funcţionar de la ITM, primarul din Poieneşti, un medic şi administratorul unei societăţi comerciale.

Procurorii DIICOT şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac, joi, 23 de percheziţii, la locuinţele unor persoane şi la sediul unei autorităţi judeţene, a unei primării şi a unui centru medical, din judeţele Vaslui şi Iaşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă.

”În perioada 2014 - 2017, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Vaslui a constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de natură economică, prejudiciul parţial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că administratorul societăţii a beneficiat de aportul unor funcţionari publici, în sensul oferirii acestora din urmă sume de bani sau alte foloase necuvenite în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuţiunilor de serviciu”, se arată într-un comunicat al DGA

Potrivit DIICOT, 25 de persoane urmează să fie duse la audieri.

La rândul lor, poliţiştii precizează că infracţiunile ar fi fost săvârşite ”prin crearea unui mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat, prin rambursări ilegale de T.V.A., evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul producerii şi vânzării de mobilă”.

”Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării ar fi beneficiat şi de aportul unor funcţionari cărora, în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuţiunilor de serviciu, li s-ar fi oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite”, precizează Poliţia Română.