Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” şi 47 de abţineri. Majoritatea deputaţilor liberali s-au abţinut la vot, iar cinci au votat ”pentru”. Deputaţii USR au votat ”împotrivă”, în timp ce din partea PMP a fost un vot ”pentru”, iar restul s-au abţinut.

Majoritatea deputaţilor liberali s-au abţinut la votul final din Camera Deputaţilor la Legea salarizării, iar cinci au votat ”pentru”. Deputaţii USR au votat ”împotrivă”, în timp ce din partea PMP a fost un vot ”pentru”, iar restul s-au abţinut.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri.

Din cele 188 de voturi favorabile, 140 au venit de la PSD, 13 de la ALDE, 18 de la UDMR, 9 de la minorităţi, 5 de la PNL, unul de la PMP şi două de la neafiliaţi.

Roberta Anastase, George Ionescu, Dumitru Oprea, Răzvan Prişcă, Aurel Varga de la PNL şi Liviu Ioan Balint de la PMP au votat ”pentru”.

Împotriva legii s-au pronunţat doar 28 de deputaţi, respectiv toţi parlamentarii USR prezenţi, 23, şi cinci liberali.

Un număr de 47 de deputaţi s-au abţinut la vot - 32 de la PNL, 10 de la PMP şi 5 de la minorităţi. Printre liberalii care s-au abţinut la vot se numărăr Viorica Cherecheş, Victor Paul Dobre, Mara Mareş, Cezar Preda, Ovidiu Raeţchi, Ionuţ Stroe, Mihai Voicu.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, nu a fost prezentă la Parlament.Proiectul de lege va merge la preşedintele României pentru promulgare în cazul în care nu va fi atacat la Curtea Constituţională, însă USR a anunţat de marţi seara, după adoptarea raportului în Comisia de muncă a Camerei, că intenţionează să sesizeze CCR în privinţa Legii salarizării, despre care a spus că nici acum nu se cunoaşte impactul bugetar, iar membrii Guvernului ”improvizează” pentru că nu ştiu acest lucru.