Şapte persoane au fost rănite, duminică, după ce cele două telecabine care circulă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-au izbit de zid, la sosire, cel mai probabil din cauza unor probleme la sistemul de frânare. O femeie rănită a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la Sibiu, în timp ce un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost preluat de o ambulanţă SMURD. Alte patru persoane, între care un copil, au fost preluate de echipaje de salvare şi transportate la spital la Sibiu.

O femeie rănită, duminică, în accidentul de telecabină de la Bâlea Lac a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la Sibiu, în timp ce un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost preluat de o ambulanţă SMURD. Alte patru persoane, între care un copil, rănite în staţia de la Bâlea Cascadă, au fost preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spital la Sibiu. Prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu, aflat la faţa locului, a declarat că toate persoanele sunt în siguranţă în acest moment.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, o femeie rănită în telecabina care a intrat în parapetul de pe marginea staţiei Bâlea Lac a telecabinei din Munţii Făgăraş a fost preluată de elicopterul SMURD, care o va transporta la spital, ea având leziuni la ligamente, dar fiind în stare stabilă.

De asemenea, un bărbat rănit în aceeaşi telecabină a fost transpotat cu ajutorul jandamilor montani şi al salvamontiştilor până la locul în care o ambulanţă SMURD a putut urca pe Transfăgărăşan, fiind preluat de aceasta. Bărbatul are suspiciune de fractură la unul dintre braţe.

Alte patru persoane, între care un copil, au fost rănite în staţia de la Bâlea Cascadă, fiind preluate de către echipaje de salvare şi transportate la spitalul din Sibiu.

"Dintre cele patru persoane, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare şi de membre si un barbat are o fractură deschisă la un picior”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

Şi cea de-a doua telecabină care circulă între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac s-a izbit de zid la sosire, la Bâlea Lac, fiind alte trei persoane rănite, pentru coborârea cărora din munte s-a solicitat elicopterul SMURD.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că şi cea de-a doua telecabină care circulă simultan pe relaţia Bâlea Cascadă – Bâlea Lac s-a izbit de parapet la intrarea în staţia de la Bâlea Lac, trei persoane fiind rănite.