Conform IGPR, în perioada 28 aprilie – 4 mai, poliţiştii din întreaga ţară au depistat 147 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 91 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 69 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 55 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 5 aveau mandate de arestare preventivă, 5 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, una era urmărită prin Biroul Naţional Interpol, iar pe numele a două persoane au fost emise sentinţe de internare.

Astfel, în 1 mai, poliţiştii din Arad au depistat, în Nădlac, un bărbat, din municipiul Constanţa, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 5 ani pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, fiind încarcerat în Penitenciarul Arad.

Un alt bărbat, de 26 de ani, din municipiul Bucureşti, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost depistat de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la data de 31 aprilie. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Capitalei.

Poliţiştii din Ilfov au depistat, la data de 29 aprilie, un bărbat, de 49 de ani, din Craiova, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.