Poliţiştii fac 16 percheziţii în Bucureşti şi judeţelor Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Giurgiu şi Buzău, la firme şi la 11 persoane suspectate de evaziune fiscală, după ce au înregistrat în contabilitatea unor firme achiziţii fictive de piei de animale, producând un prejudiciul bugetului de stat de aproximativ un milion de euro.

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la locuinţele suspecţilor şi la sediile societăţilor vizate în anchetă, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Faptele vizate în anchetă ar fi fost comise în perioada 2014-2015, când opt persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează achiziţii fictive de piei de animale, precum şi de alte bunuri şi servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Cei opt administratori de firme ar fi fost ajutaţi de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea Jilava, reprezentant legal al unei unităţi economice, care ar fi acceptat să emită facturi fiscale fictive către celelalte firme implicate.

Anchetatorii au stabilit că prejudiciul produs în acest fel bugetului de stat a fost de aproximativ un milion de euro.

Cercetările sunt făcute pentru fapte de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, ancheta fiind coordonată de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov.