Naţiunile Unite au suspendat un militar român din trupele de menţinere a păcii, fiind acuzat că a lăsat însărcinată şi a abuzat sexual o minoră din Republica Democrată Congo. Legea congoleză fixează vârsta consimţământului la 18 ani, relatează BBC.

Însă, trupele de menţinere a păcii sunt vizate de un număr ridicat de acuzaţii, militarul român se numără printre cei cinci soldaţi ai organizaţiei acuzaţi în primele trei luni ale anului de abuz sexual sau exploatare.

Misiunea de menţinere a păcii a fost lovită de un adevărat val de acuzaţii cu privire la abuzarea sexuală a unor minori din ţările sărace ale lumii.

Minora abuzată sexual de militarul român este sub îngrijirea UNICEF.

Alte două femei cer recunoaşterea copiilor după ce au întreţinut relaţii sexuale cu militari din trupele Naţiunilor Unite.

Printre ceilalţi militari vizaţi de acuzaţii se după doi sud-africani, precum şi doi angajaţi civili ai misiunii de menţinere a păcii din Burundi şi Niger. Forţele Naţiunilor Unite şi Franţei au fost vizate de numeroase acuzaţii de pedofilie în Republica Centralafricană.