Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în şedinţa de joi, mai multe proiecte de hotărâre privind supraimpozitatea unor clădiri sau terenuri aflate în paragină, primarul Decebal Făgădău spunând că orice ruină scade valoarea întregii localităţi şi că aceste proiecte vor continua dacă proprietarii nu iau măsuri.

Decebal Făgădău a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că toate clădirile aflate fie în paragină, fie în construcţie trebuie acoperite cu mesh care reproduce fie faţada iniţială, fie cea propusă.

“Tot astăzi, consilierii locali au aprobat proiectul meu prin care am modificat o hotărâre şi am aprobat un regulament prin care toate clădirile, fie aflate în construcţii, fie aflate în paragină să fie acoperite cu mesh, cu suprafeţe care fie reproduc faţada iniţială a imobilului, fie faţada propusă în funcţie de zona în care se află şi de faptul dacă este o investiţie nouă sau este o reconstituire a unui imobil existent”, a afirmat primarul.

El a mai spus că în cadrul şedinţei Consiliului Local 22 de imobile aflate în paragină au fost supraimpozitate de la 300 la 500 la sută.

“Un număr de 22 de imobile sunt suprataxate de la 300 până la 500 la sută şi vorbim despre imobile care au fost catalogate, expertizate ca imobile aflate în stare tehnică nepotrivită sau în paragină, să spunem. Este o primă rundă de proiecte de hotărâri, vom continua”, a afirmat Făgădău.

El a spus că încă de anul trecut au fost notificaţi mai mulţi proprietari de terenuri, construcţii, terenuri şi construcţii sau apartamente de faptul că dacă nu vor lua măsuri vor fi supraimpozitaţi.

Decebal Făgădău spune că măsura nu este luată neapărat pentru a mări bugetul local, ci pentru a trage un semnal de alarmă proprietarilor că orice ruină din localitate scade valoarea întregului municipiu.

viewscnt