Copilul de doi ani căzut într-un puţ în judeţul Teleorman a fost salvat de echipele de intervenţie după mai mult de zece, el fiind în viaţă şi urmând să fie preluat de un echipaj SMURD

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleroman, Adrian Gelu Dragomir, copilul a fost scos teafăr şi a fost preluat de echipajele medicale, care îi acordă primul ajutor.

”Copilul a fost recuperat în viaţă de salvatori. Echipajele medicale îl evaluează, iar elicopterul este pregatit să-l transporte la spital”, precizează IGSU.

Specialiştii au lucrat concomitent pe două planuri - pe de o parte au încercat să sape pe lângă puţ şi să ajungă la copil pe sub pământ, iar pe de altă parte au introdus în puţ diverse dispozitive de prindere cu autoscara de salvare, pe care au băgat-o prin tuburile foarte înguste, de 30 – 35 de centimetri, a spus Dragomir, care a precizat că al doilea procedeu a avut succes.

Adrian Gelu Dragomir a adăugat că băieţelul plângea în momentul în care a fost scos din puţ, el fiind preluat de către echipajul medical de la Ambulanţă, întrucât este posibil să fi suferit răni în urma căderii la o adâncime de 16 metri.

”O viaţă salvată e ca şi cum ai salva o lume întreagă”, a precizat Dragomir.

Operaţiunea de salvare a copilului, la care au participat zeci de pompieri, a durat mai mult de zece ore, timp în care salvatorii au luat în calcul mai multe variante de a-l scoate pe copil la suprafaţă.

Forţele de intervenţie au acţionat ”pe două fronturi”, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul puţului, cât şi prin săpături făcute în jurul acestuia, după ce în jurul amiezii acestea fuseseră sistate temporar.

”Forţele de la faţa locului au fost suplimentate cu o autospecială de descarcerare şi un camion la ISU Olt, un container multirisc şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă ( cu medic) de la ISU Bucureşti-Ilfov. De asemenea, tot de la ISU Bucureşti-Ilfov a plecat, în sprijin, un camion încărcat cu materiale de susţinere pentru consolidarea malurilor de pământ”, preciza IGSU.