Dosarul în cazul celor doi alpinişti care şi-au pierdut viaţa în urma avalanşei produse, sâmbătă, în Munţii Retezat, a fost preluat de către procurorii Parchetului instanţei supreme. Pînă la această oră, nu au mai fost audiate alte persoane în afara celor şase audiate în cursul zilei de luni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Laura Bradu, a declarat, marţi, pentru News.ro că dosarul penal privind moartea alpiniştilor Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi în avalanşa din Retezat a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie cercetările fiind făcute pentru ucidere din culpă.

"Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie, iar acum aşteptăm să vedem dacă vor fi delegaţi poliţişti de la IPJ Hunedoara sau de la IGPR pentru a se ocupa de acest caz. În afara celor şase persoane audiate până acum, nu au mai fost audiate şi altele", a declarat Laura Bradu.

Potrivit unor surse judiciare, cele şase persoane audiate sunt: Cătălin Ioan Berenghi, şeful Şcolii de Ghizi aflat pe munte cu un grup de 51 de persoane în momentul producerii avalanşei, cei trei turişti din grupul Şcolii de ghizi care au coborât să îi ajute pe turiştii surprinşi de avalanşă, o femeie din cei cinci supravieţuitori ai avalanşei şi un bărbat de la o cabană unde fuseseră cazaţi alpiniştii.

Avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat a surprins şapte persoane, cinci dintre acestea fiind rănite. În avalanşă, Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi adolescenţi alpinişti renumiţi, având la activ numeroase recorduri mondiale şi europene, şi-au pierdut viaţa.