Dor Geta Popescu nu avea încă buletin. Dar escaladase vârfuri pe care foarte puţini oameni din lume au ajuns. Era recordmena de vârstă pentru mai multe dintre ele şi visa să ajungă într-o zi pe Everest. Sloganul ei era: GETA TRĂIEŞTE LA ALTITUDINE. Din păcate, copilul minune al alpinismului românesc a murit la peste 2.000 de metri., scrie observator.tv

Cu o zi înainte de ascensiunea pe vârful Peleaga, unde se antrena pentru a ataca în vară un şaptemiar, vârful Lenin, Geta a postat ultimul mesaj pe facebook. Unul în care de fapt reposta povestea ei din anul 2016, publicată de Clubul Montan Altitudine, acolo unde ea era legitimată.

"Geta Traieste la Altitudine si in anul 2017! "Performantele mele anterioare si expunerea media sunt argumene solide pentru a te alatura echipei cu care am realizat expeditiile de record in munti inalti. Alatura-te echipei castigatoare, am nevoie de sustinerea ta!", se scria în mesaj.

Pe 19 aprilie, Geta scria ea însăşi un mesaj pentru cei care o urmăreau pe facebook, şi nu erau puţini, peste 2.000. "O noua etapa - munti peste 7.000 de metri! Incep cu Lenin 7.134 m. in iunie - iulie. Eu ma antrenez, echipa mediatizeaza! Cautam parteneri si sponsori. Imaginea-ti place, nu?!"

Cutremurător este şi mesajullăsat de Geta pe blogul personal, în secţiunea de media, acolo unde adunase apariţiile sale în emisiuni televizate. După ultima postare, fata a scris: "Nu-i gata! Acum plec în Retezat, luni mă apuc iar de treabă, promit!"

O avalanşă a surprins sâmbătă un grup de 7 alpinişti sub vîrful Peleaga, în Retezat, şi doi copii, de 13 şi 14 ani şi-au pierdut viaţa. Una dintre victime este copilul minune al alpinismului românesc, Dor Geta Popescu. Ea participa, alături de tatăl ei, Ovidiu Popescu, la o ascensiune din circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor.