Meteorologii au înregistrat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, minus 9,2 grade Celsius la Mircurea Ciuc, record de temperatură pentru oraşele din Transilvania, cel puţin din 1961 până acum. S-au mai înregistrat minus 9 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi minus 7 grade la Sfântu Gheorghe, iar în zona montană au fost minus 12 grade la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă a trecut de doi metri.

Reprezentanţii Centrului Meterologic Regional (CMR) Transilvania Sud Sibiu, care se ocupă de prognoza meteo din Transilvania, au declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că în noaprea de vineri spre sâmbătă s-a înregistrat un record de temperatură la Miercurea Ciuc.

„S-au înregistrat minus 9,2 grade Celsius. Noi deţinem o arhivă a temperaturilor înregistrate în zona pe care o deservim, care este din 1961. De atunci şi până acum, în noaptea de 21 spre 22 aprilie, nu s-au mai înregistrat temperaturi atât de scăzute. Am comparat doar noaptea respectivă, nu toată luna aprilie. Recordul de până acum a fost de minus 6,2 grade Celsius, la Miercurea Ciuc”, a precizat meteorologul de serviciu din cadrul CMR Sibiu.

Potrivit acestuia, s-au mai înregistrat minus 9 grade Celsius la Întorsura Buzăului şi minus 7 grade la Sfântu Gheorghe.

În zona montană, la Bâlea Lac, s-au înregistrat minus 12 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a ajuns la 207 centimetri. La Păltiniş, stratul de zăpadă măsoară 29 de centimetri.

Potrivit meteorologilor, vremea începe treptat să se încălzească, iar în perioada 25 - 27 aprilie vom avea temperaturi mult peste normalul acestei perioade.