Doi minori sunt cercetaţi de poliţişti după ce ar fi provocat un prejudiciu de 10.000 de euro, prin infracţiuni informatice, ei fiind acuzaţi că au folosit, fără consimţământ, datele de identificare a unor instrumente de plată electronică pentru creditarea unor conturi de pariuri şi poker online şi pentru achiziţionarea unor jocuri pentru telefon.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, au făcut, miercuri, patru percheziţii în Oradea şi Sălard, judeţul Bihor, la persoane bănuite de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice.

Începând cu luna iulie 2016, doi minori ar fi realizat 56 de operaţiuni de transfer de fonduri, în cuantum de aproximativ 10.000 de euro, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a datelor de identificare a unor instrumente de plată electronică pentru creditarea unor conturi de pariuri şi poker online şi pentru achiziţionarea unor jocuri pentru telefon, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Română.

Pentru desfăşurarea activităţii infracţionale, cei doi ar fi creat conturi folosind documentele de identitate ale unor persoane majore. În aceeaşi perioadă, cei doi minori ar fi retras din conturile de pariuri 19.175 de lei.

Miercuri, unul dintre cei doi minori a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior faţă de acesta fiind luată masura controlului judiciar.