În timp ce la Ploieşti, societatea de transport public în comun este în colaps, la Iaşi, municipalitatea anunţă că până în luna septembrie va fi înnoit parcul auto.

Astfel, ieşenii vor avea parte de autobuze noi şi de tramvaie second hand. Primăria Iaşi a reuşit să cumpere din fonduri proprii 75 de autobuze noi (cumpărate prin achiziţie directă nu prin leasing operaţional, aşa cum doreşte primarul Ploieştiului)

În plus, reprezentanţii administraţiei ieşene negociază cu autorităţi locale din landul Essen din Germania, achiziţia a două loturi de tramvaie second hand.

Poate că ar fi cazul ca primarul Ploieştiului să dea un telefon la Iaşi pentru a afla cum este posibil ca acolo să fie găsite fonduri necesare pentru a asigura cetăţenilor confort sporit şi siguranţă atunci când vine vorba despre transportul public în comun.

Oricum, zvonurile venite dinspre TCE spun că sindicaliştii au început să adune semnături pentru declanşarea grevei generale, iar ploieştenii ar putea rămâne fără transport public chiar în Vinerea Mare...