Meteorologii au avertizat că de joi după-amiază până sâmbătă dimineaţă vor fi ploi şi vânt în nordul, estul şi centrul ţării şi ninsori la munte, iar în Maramureş şi Transilvania, începând de vineri vor fi lapoviţă şi ninsoare. 

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care intră în vigoare joi, la ora 16.00 şi este valabilă sâmbătă, la ora 09.00, vor fi precipitaţii mai ales în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, unde se vor cumula cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 25 litri pe metru pătrat.

În cele trei zile vor fi ploi, mai ales averse şi se vor semnala descărcări electrice, iar în Maramureş şi Transilvania, începând de vineri, temporar, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70-80 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Intensificări ale vântului vor fi şi în restul ţării, cu rafale de până la 50-60 de kilometri pe oră.

În nopţile de vineri spre sâmbătă şi sâmbătă spre duminică se va produce brumă în Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei şi pe arii restrânse în restul ţării.