Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de ratificare a acordului cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru un împrumut de 60.000.000 euro, în condiţii avantajoase, pentru finanţarea unui proiect de îmbunătăţire a serviciilor judiciare.

”Costul total estimat al proiectului este de 65 milioane euro, din care 60 milioane euro din împrumutul BIRD şi 5 milioane euro contribuţia părţii române, prin bugetul Ministerului Justiţiei”, precizează Guvernul.

Împrumutul va avea ca destinaţie modernizarea clădirilor instanţelor; îmbunătăţirea activităţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, prin dotarea cu hardware, proiectarea, dezvoltarea şi implementarea unui sistem de arhivare electronică; îmbunătăţirea activităţii parchetelor prin remedierea infrastructurii IT la nivel naţional şi a infrastructurii de securitate la nivelul Ministerului Public.

”Împrumutul de 60 milioane euro va fi acordat de BIRD, pe o perioadă de 10 ani, din care 6 ani perioadă de graţie, în condiţii financiare avantajoase pentru statul român”, menţionează sursa citată.