Ministerul de Interne face în continuare demersuri pentru localizarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, pe numele căruia au fost emise două mandate de arestare în lipsă, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, precizând că nu a fost anunţată că ar fi fost găsite indicii privind locul în care s-ar afla Ghiţă.

"Nu încetăm să facem demersuri pentru localizare, verificare a tuturor informaţiilor, atât în plan intern, cât şi în plan internaţional, dar aşa cum ştiţi, este un dosar penal, toate verificările pe care le fac poliţiştii, le fac sub coordonarea procurorului de caz. Noi nu renunţăm", a spus Carmen Dan, duminică, în Parcul Herăstrău, la festivităţile dedicate Zilei Jandarmeriei.

Întrebată dacă există indicii că Sebastian Ghiţă ar fi fost localizat, Carmen Dan a spus că nu a fost anunţată în acest sens.

"Nu am fost anunţată până în acest moment de lucrul acesta, dar tot ce se comunică se comunică doar cu avizul procurorului", a adăugat Carmen Dan.

La jumătatea lunii martie, în spaţiul public au apărut informaţii că Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat în Serbia. Informaţiile au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.