Cei doi români răniţi în atacul de la Londra sunt un bărbat şi o femeie, turişti, iar femeia se află într-o stare "relativ critică", ea fiind lovită de maşina atacatorului pe podul Westminster şi fiind proiectată în Tamisa, a anunţat, miercuri seară, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache. 

Mihalache a precizat, la Antena 3, că tânăra are "multiple fracturi şi leziuni", iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor. Ambasadorul României la Londra a explicat că starea gravă a femeii este determinată de faptul că ea a fost lovită de maşina atacatorului şi a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.


Dan Mihalache a precizat că tânărul care o însoţea are o fractură la laba piciorului şi că ar fi urmat să îşi sărbătorească vineri ziua de naştere.

Patru oameni au murit şi alţi peste 40 au fost răniţi, miercuri, la Londra după un atac în zona Parlamentului britanic. Un bărbat a intrat cu maşina în mulţime pe podul Westminster, ulterior fiind ucis.