Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege de modificare şi completare a Legii nr. 230/2007, privind înfiinţarea, oragnizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari prin care sunt exceptate de la plata întreţinerii copiii cu vârsta de până la 3 ani, potrivit Digi24.

Votul deputaţilor a fost decizional, iar modificările legii vor intra în vigoare după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial. Iniţiatorul a fost senatorul PNL Luchian Dragoş.

Mai exact, proiectul propune modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 „în sensul exceptării copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari”.

A mai fost propusă o modificare, însă a fost respinsă în Parlament. În forma iniţială, proiectul prevedea şi modificarea art. 49 din legea 230/2007. Mai exact, termenul maxim de plată a contribuţiei la cheltuielile asociaţiei să se majoreze de la 20 de zile la 30 de zile.

Această prevedere a fost însă eliminată de Comisiile juridică şi pentru administraţie publică, pe motiv că ar putea „genera depăşirea termenelor legale de plată a facturilor către furnizorii de utilităţi”.

În Senat, propunerea legislativă a primit 74 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi nicio abţinere. Pentru a intra în vigoare modificarea, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de preşedinte.