Şoferii de camioane aşteaptă, luni după-amiază, în vama Giurgiu/Ruse, aproximativ 90 de minute pentru a intra în Bulgaria, poliţiştii de frontieră recomandându-le conducătorilor auto să tranziteze prin punctele de la Calafat, Negru Vodă, Vama Veche sau cu bacul pe la Bechet sau Turnu Măgurele. Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru şoferii de TIR-uri a crescut ”considerabil”, după ce autorităţile din Bulgaria au modificat reglementările privind plata taxei de drum, anunţă Poliţia de Frontieră Giurgiu.

”În urma modificărilor la legea circulaţiei pe drumurile publice pe teritoriul R. Bulgaria, privind obligativitatea plăţii taxei de drum în punctul de frontieră, timpii de aşteptare la controlul de frontieră pentru şoferii de automarfare, la intrarea în Bulgaria, au crescut considerabil, în special în punctul de frontieră Ruse”, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, printr-un comunicat dat publicităţii luni după-amiază.   

Conform portalului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare pentru autotrenuri, luni după-amiază, este de 90 de minute în vama Giurgiu/Ruse.

Poliţiştii de Frontieră de la Giurgiu le recomandă şoferilor să se îndrepte către celelalte puncte de frontieră de la graniţa cu Bulgaria, deschise traficului internaţional, respectiv la Calafat în judeţul Dolj, la Negru Vodă şi Vama Veche în judeţul Constanţa sau să aleagă punctele de trecere a frontierei de la Turnu Măgurele, judeţul Teleorman ori Bechet judeţul Dolj, unde frontiera se trece cu bacul.

”Autorităţile portuare au informat că punctele de trecere a frontierei Ostrov, judeţul Constanţa, şi Zimnicea, judeţul Teleorman, încă sunt impracticabile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (poduri de gheaţă), care nu permit traversarea fluviului Dunărea cu bacul” precizează documentul citat.

Autorităţile din Bulgaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu că, de la 1 februarie 2017, şoferii care intră în Bulgaria îşi pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce fac plata taxei de drum, conform categoriei din care autovehiculul face parte, la unitatea specială din cadrul Agenţiei Vamale a Republicii Bulgaria. Ghişeele de plata a taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontieră pentru intrarea pe teritoriul ţării vecine.

Plata taxei de drum pentru Bulgaria se poate face doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un card bancar.
Joi după-amiază, în Vama Giurgiu, şoferii de camioane au aşteptat aproape patru ore ca să plătească taxa de drum pentru a intra în Bulgaria.

viewscnt