Meteorologii au emis o informare de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, precum şi ninsori în zona de munte şi trecător, pe arii restrânse, polei. Informarea este valabilă de luni noapte până joi dimineaţă.

De luni, de la ora 02.00, până joi, la ora 6.00, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ în cea mai mare parte a ţării, transmit reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În cursul nopţii de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă depăşind local 15-20 de litri pe metru pătrat. În jumătatea nordică a Moldovei şi în zona montană înaltă vor predomina ninsorile.

Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri, în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. În restul teritoriului, precipitaţiile vor fi mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei şi cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-55 de kilometri pe oră.

Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi Bărăgan, potrivit meteorologilor.

Unele intensificări ale vântului vor fi la începutul intervalului şi în sudul Banatului şi în Oltenia şi Muntenia.