Jandarmeria România a publicat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj pentru cei care doresc să protesteze în cursul zilei, care începe cu întrebarea "Ne revedem astăzi?". Instituţia recomandă cetăţenilor să urmeze indicaţiile forţelor de ordine şi să aibă grijă, dacă vin şi cu copii, la grupurile violente. Mesajul a provocat şi reacţii negative din partea câtorva utilizatori, care acuză că este o instigare la proteste.

"Ne revedem astăzi? Jandarmii vor asigura protecţia persoanelor care îşi exprima opiniile în mod paşnic şi vor interveni punctual doar dacă apar comportamente antisociale. Siguranţa copiilor este deosebit de importantă. Dacã vii însoţit de copil, supravegheaza-l permanent şi depărtează-te imediat de grupurile sau persoanele care nu se comportă paşnic", se arată în mesajul Jandarmeriei.

Ei le recomandă protestatarilor să fie atenţi la indicaţiile forţelor de ordine şi să le respecte, dar şi să sesizeze orice problemă jandarmilor din dispozitivul de ordine.

Jandarmeria cere ca acest mesaj să fie distribuit.

Un utilizator întreabă, în comentarii, dacă mesajul Jandarmeriei, "Ne revedem astăzi?" nu este o instigare la protest, primind răspuns din partea instituţiei: "Sub nicio formă stimate domn. Sunt recomandările noastre pentru siguranţa cetăţenilor".

Într-un mesaj ulterior, Jandarmeria face precizări suplimentare.

"Faceţi acuzaţii nefondate şi grave. Jandarmeria îşi desfăşoară activitatea doar în condiţiile legii, aşa cum am şi precizat legat de acel regretabil incident pentru care ne-am asumat responsabilitatea. Acuzele dumneavoastră ne afectează autoritatea şi pun la îndoială legalitatea acţiunilor. Dacă aveţi cunoştinţă de asemenea fapte adresaţi-vă justiţiei, nu faceţi afirmaţii", se arată în răspuns.

Postarea este însoţită şi de hashtaguri precum #JandarmeriaProtejează şi #distribuiţi_dacă_ieşiţi.

Mesajul este însoţit de o poză care înfăţişează un jandarm care strânge mâna unui copil, care ţine o pancartă pe care scrie "Dragi jandarmi, suntem cu voi".

viewscnt