O nouă metodă de înşelăciune prinde contur pe internet printre femeile singure: „văduvul bogat”. Sub pretextul unor poveşti fantastice, bărbaţii străini încearcă să le şantajeze folosindu-se de adresele lor. Trei astfel de cazuri au fost sesizate ziarului Libertatea.

Ziarul Libertatea prezintă o nouă metodă care prinde amploare pe internet şi a căror victime pică femeile singure, metodă nedepistată încă de Poliţie, pentru că nu au fost înregistrate încă plângeri oficiale.

Reţeta folosită de escroci este atipică faţă de poveştile clasice în care scopul final îl reprezintă obţinerea unei sume de bani printr-un cont bancar sau prin alt mijloc de transfer. De data aceasta, şarlatanii fură identitatea unor persoane cu funcţii importante şi conturi pline şi se dau drept văduvi şi cu 1-2 copii în îngrijire.

Acestea sunt elementele de bază care întregesc portretul impostorilor care se pretind străini, însă nimeni nu ştie cine este cu adevărat cine este în spatele lor, mai ales că toate femeile pe care le ochesc sunt doar românce.Vă dăm exemplul unui aşa-zis american cu un nume fals care defilează pe Facebook cu poza si realizările unui medic celebru din New York. Lucru verificat printr-o simplă căutare Google.

După ce s-a asigurat că femeile abordate pe Facebook sunt singure şi cu o situaţie materială bună, acest individ a încercat să se apropie de ele, prin mesaje, şi să afle adresele lor, cel mai probabil pentru spargeri de locuinţe. Femeia care ne-a semnalat acest caz este o contabilă de 45 de ani din Bucureşti, care susţine că s-a retras din discuţie după ce i s-au cerut prea multe detalii personale privind locuinţa.

Folosindu-se de aceeaşi reţetă, însă cu o poveste mai ridicolă plasată la înaintare, un pretins şef de vas stabilit, chipurile, tot peste Ocean, a abordat o bucureşteancă.

”După câteva discuţii în care m-a întrebat de situaţia intimă şi cea financiară, acest individ insista dubios de mult să afle adresa mea. Mi-a povestit că el este plecat pe mare, urmărit de piraţi, şi are o sumă mare de bani la el pe care voia să mi-i trimită mie, fiind singura persoană de încredere pe care o cunoaşte. A fost ridicol să aud asta, mai ales că mi-a prezentat la început câteva poze cu o fată despre care spunea că este fiica lui”, ne-a povestit femeia.

Cel de-al treilea caz semnalat tot de o bucureşteancă, în vârstă de 56 de ani, care povesteşte că un individ care se pretindea din New Jersey, văduv şi foarte bogat, ar vrea s-o cunoască personal, şi i-a cerut să i se comunice adresa.

Autorităţile recomandă ca astfel e cazuri să fie sesizate pentru a putea fi prevenite.

”Poliţia recomandă ca în astfel de cazuri persoanele care ajung victime să înregistreze sesizări către organele de anchetă pentru a se putea face investigaţii. În acest moment nu a fost înregistrată nicio sesizare, însă nu se exclud astfel de cazuri. Ca în cazul metodei Loverboy, această metodă de înşelăciune le face pe victime să reacţioneze foarte greu, din cauza ruşinii probabil ”, a explicat un reprezentant al Poliţiei.