Un număr de 15 militari din Constanţa au intervenit, vineri după-amiază, pentru salvarea a zece persoane care se aflau în maşini blocate pe Autostrada A2, în judeţul Constanţa. În total, 30 de militari acţionează în judeţul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), aproximativ 30 de militari şi mijloace auto de mare putere acţionează în judeţul Constanţa.

Militarii Brigăzii 9 Mecanizate au intervenit în zona Ovidiu - Nicolae Bălcescu şi la ora transmiterii acestei ştiri acţioenază pe DN 3, în zona localităţii Valul lui Traian.

”De asemenea, un autocamion DAC şi trei militari de la aceeaşi structură transportă, de la Murfatlar către Spitalul judeţean Constanţa, două persoane care au nevoie de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul MApN.

Conform sursei citate, 15 militari ai Regimentului 53 Rachete Antiaeriene, cu două mijloace tehnice de mare tonaj şi un autovehicul cu şenile, au intervenit şi pe Autostrada A 2, la kilometrul 196, pe sensul spre Constanţa, pentru deblocarea autovehiculelor înzăpezite şi evacuarea a 10 persoane (nouă adulţi şi un copil).

La nivelul întregii ţări, Ministerul Apărării Naţionale este pregătit să intervină, la solicitarea autorităţilor competente de la nivel central şi local, cu peste 2.600 de militari şi circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporită de deplasare, tractare şi transport, autosanitare şi automacarale, precum şi cu cinci elicoptere şi o aeronavă ale Forţelor Aeriene Române. La nevoie, pot fi puse la dispoziţie şi alte forţe şi mijloace suplimentare, mai precizează sursa citată.

Judeţul Constanţa se află sub cod roşu de viscol, vineri, până la ora 18.00.