Transportatorul de călători pe calea ferată CFR Călători a anunţat joi că va anula vineri patru curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa, două curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Slobozia Veche şi mai multe curse Regio, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Două din cele patru curse InterRegio anulate, pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa, sunt IR 1581 şi IR 1587, care pleacă vineri 6 ianuarie din Bucureşti la orele 7:30, respectiv 16:00. Celelalte două sunt IR 1582 şi IR 1588, care pleacă din Constanţa la orele 13:00, respectiv 19:00.

Din cele două curse InterRegio pe ruta Bucureşti Nord - Slobozia Veche, prima, IR 1771, pleacă din Bucureşti la ora 6:40, iar a doua, IR 1776, pleacă din Slobozia Veche la ora 20:20.

Totodată, CFR Călători a anulat mai multe curse Regio, inclusiv pe rutele Bucureşti Obor - Feteşti, Slobozia Veche - Ţăndărei şi Mangalia - Constanţa.

Compania a anunţat că va introduce locomotive diesel pe anumite rute, care pot opera în cazul în care va ceda linia de alimentare cu energie electrică.

”De pe ruta Medgidia-Tulcea au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu vagoane şi pluguri întărite. De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar staţiile de preîncălzit vagoane funcţionează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă”, se arată în comunicatul companiei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că ar putea emite, pentru vineri, un cod roşu de viscol pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării.