Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 25 de judeţe, unde începând de marţi seară şi până joi dimineaţă, în zonele de munte va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, iar vântul va avea viteze de până la 80-90 de kilometri pe oră, viscolind zăpada. În estul şi sud-estul ţării vor fi precipitaţii mixte, iar de joi vremea va deveni geroasă, noaptea şi dimineaţa, în nordul şi centrul ţării.

Judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Hargita, Neamţ, Suceava, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş vor fi de marţi, ora 20.00, până joi, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ninsori viscolite în zonele de munte.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zonele de munte din cele 25 de judeţe se va depune strat nou de zăpadă, care local va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60-70 de kilometri pe oră şi pe creste 80-90 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

În restul ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice, vor fi intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

Începând de joi, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul ţării şi pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va avea intensificări mai ales în sud-est.