Povestea furturilor din casetele de valori de la Raiffeisen Bank din Ploieşti se repetă şi la Piteşti. Un piteştean a reclamat la Poliţie, dispariţia din cutia de valori depusă la o bancă din municipiu a unei sume de bani şi a unor bijuterii din aur, în valoare totală de 500.000 de lei, potrivit Mediafax. Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, în instituţia bancară în cauză sunt camere de supraveghere video, iar imaginile au fost ridicate pentru cercetări de către poliţişti.

„Am fost sesizaţi iar ulterior a fost depusă şi o plângere scrisă, este vorba despre un cetăţean care reclamă faptul că dintr-o cutie de valori pe care o avea la o bancă din Piteşti i-a dispărut o importantă sumă de bani în lei şi valută şi o cantitate de aur, totul în valoare de cinci miliarde de lei vechi, după estimarea reclamantului. Ancheta este în desfăşurare, primele date indicând că în sediul băncii sunt camere video de supraveghere“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu. Poliţiştii au făcut cercetarea la faţa locului şi au ridicat înregistrări video. „Se pare că dânsul a venit la această bancă, a scos o sumă de bani, urma să efectueze o tranzacţie, dar nu a mai făcut-o şi s-a întors ca să depună banii în cutia de valori, moment în care a constatat lipsa banilor şi a bijuteriilor. Este o infracţiune de furt, deocamdată mergem pe bunăcredinţa omului, dar nu excludem nicio ipoteză, inclusiv cea a unei înscenări. Nu cunoaştem condiţiile în care au fost depuse aceste bunuri la bancă, dar bănuim că acestea au asigurare, erau asigurate de către bancă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Reclamantul ar fi avut în caseta de valori 130.000 de dolari, 50.000 de lei, obiecte şi bijuterii de aur, dar şi un ceas vechi de 100 de ani.

De data aceasta furtul nu s-a mai produs la o sucursală Raiffeisen ca în Ploieşti, ci la una BCR.