Noul preşedinte al Moldovei va fi ales prin vot direct, primul din ultimii 20 de ani. Cei 3 milioane de alegători ai de ales între grosolanul Igor Dodon, filorus care şi-ar dori o nouă apropiere de Moscova şi eliminarea examenului de Bacalaureat la finalul şcolii, şi proeuropeana Maia Sandu, criticată în campania electorală pentru că e nemăritată, fără copii şi pentru că şi-ar dori şi unirea Moldovei cu România.

Potrivit sondajelor, Igor Dodon ar avea un avans de aproape 10 la sută în opţiunile electoratului.Înainte de votul decisiv, cei doi contracandidaţi s-au atacat fără menajamente.

Igor Dodon, candidatul Partidului Socialiştilor: „Consider că Moldova are viitor ca un stat integru, independent, suveran şi puternic. Oponenta mea consideră altfel. A recunoscut public că este unionistă şi ar vota pentru lichidarea acestui stat”.

Maia Sandu, canditatul Partidului Acţiune şi Solidaritate: „Cea mai mare problemă nu este România, Rusia, Statele Unite. Problema noastră sunt hoţii de aici din Republica Moldova”.

Ca şi în România, în disputa electorală au fost aruncaţi popii. Episcopul de Bălţi – probabil un corupt rusofil bădăran, lipsit de orice eleganţă şi de blândeţe creştină -, a numit-o pe Maia Sandu "necreştină" şi "stearpă".

Sursa> Digi 24