Poliţiştii efectuează joi 30 de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul transporturilor, cu un prejudiciu de 2 milioane de lei.

La descinderi participă peste 80 de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) publicat de  AGERPRES.

Conform sursei citate, anchetatorii efectuează 30 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Buzău şi Olt, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice — Poliţia Sectorului 2.

"Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au înregistrat achiziţii fictive de mărfuri şi servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe şi impozite. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.000.000 de lei", se precizează în comunicat.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.