Subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, şi directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, sunt vizaţi de percheziţiile organizate, miercuri, de poliţiştii care verifică felul în care au încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor, banii nefiind viraţi către autoritatea locală. Percheziţii sunt organizate şi la sediul central al CNADNR. Prejudiciul estimat este de 2,27 milioane de lei, arată Poliţia Română.

Platforma, care era administrată de firma Risc Consulting, nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi, arată Poliţia Română.

„În perioada iunie 2015–iulie 2016, au fost încasaţi peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare”, arată Poliţia Română.

La ora transmiterii acestei ştiri sunt în desfăşurare 14 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Giurgiu, la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, la locuinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunii de „uzurparea funcţiei, cu consecinţe deosebit de grave” şi la sediul central al CNADNR de unde vor fi ridicate documente.

Printre cei vizaţi de percheziţii se numără subprefectul de Giurgiu, Laurenţiu Ţintea şi directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, arată surse din cadrul anchetei.

Ancheta este făcută de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.