Victorie pentru elevii olimpici din România care s-au întors de la a 57-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică organizată în 2016 la Hong Kong cu cinci medalii de argint şi o medalie de bronz.

Medaliile de argint au fost cucerite de Theodor Andrei Andronache, Alexandru Pascadi, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Ciprian Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, Ovidiu-Neculai Avădanei de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi şi Laurenţiu Ioan Ploscaru de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea. Medalia de bronz i-a revenit lui Tudor Plopeanu, elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, arată Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

La Olimpiadă au participat 602 concurenţi din 109 ţări.

Pentru Theodor Andrei Andronache este deja un obicei să câştige medalii la olimpiadele Internaţionale de matematică, argintul din acest an fiind a treia medalie după cele din 2014 şi în 2015. O situaţie similară este şi cea a lui Ciprian Mircea Bonciocat care a câştigat o medalie de argint şi anul trecut.

„Lotul olimpic al României a fost însoţit de prof. univ. dr. Radu Gologan, coordonator al lotului şi preşedinte al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti) şi Mihail Bălună, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti. Pregătirea echipei s-a realizat în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România”, mai arată oficialii MECS. 

viewscnt